Direktor Misije USAID-a u BiH posjetio Kiseljak

Direktor Misije USAID-a u BiH posjetio Kiseljak

Direktor Misije USAID-a u BiH posjetio Kiseljak

No Comments on Direktor Misije USAID-a u BiH posjetio Kiseljak
U okviru posjete gradu Tuzli G-din Peter Duffy, direktor Misije USAID-a u BiH , dana 29.06.2017 godine zajedno sa predstavnicima Udruženja „Zemlja djece u BiH“ posjetio je naselje Kiseljak. Isti je upoznat sa našim radom kroz projekte BMK i Osnaživanje romske djece u naselju Kiseljak kroz koje pružamo psihosocijalnu podršku ugroženim porodicama i djeci u naselju.

Mini Budi muško klub u okviru OŠ Kiseljak završio je sa implementacijom svih radionica planiranih u školskoj 2016/17. U navedenom programu učestvovali su učenici koji osnovno obrazovanje završavaju u okviru programa „Opno“. Ukupan broj učesnika obuhvaćenih radionicama iz programa “Budi muško” je 15.

Učesnici su usvojili znanja na teme “Rod i pol i rodno zasnovano nasilje”, “Seksualno i reproduktivno zdravlje”, “Alkohol i alkoholizam” i “Nasilje generalno” kroz 4 realizovane radionice implementirane od strane vršnjačkih edukatora BMK Tuzla uz nadzor socijalnog radnika i pedagoga psihologa Udruženja “Zemlja djece u BiH”.

Članovi BMK Tuzla pored navedenih radionica, za učenike koji redovno pohađaju nastavu i korisnicu su Satelitskog centra na Kiseljaku, realizovali su radionicu na temu “Bolesti ovisnosti”.

Članovi mini BMK Kiseljak koji su u ovoj školskoj godini završili osnovno obrazovanje po skraćenom programu pod nazivom “Opno” imali su priliku da u okviru svečane dodjele diploma budu učesnici grupnog razgovora na temu “Profesionalna orijentacija” te dobiti stručne upute vezane mogućnosti nastavka skolovanja kroz srednjoškolsko obrazovanje.

Leave a comment

Back to Top