Renoviranje Izvorišta mineralne vode u Kiseljaku

Renoviranje Izvorišta mineralne vode u  Kiseljaku

Renoviranje Izvorišta mineralne vode u Kiseljaku

No Comments on Renoviranje Izvorišta mineralne vode u Kiseljaku

Izvorište Kisele vode  prije renoviranja

      

 

LGZR Kiseljak se može pohvaliti sa još jednim uspješnim urađenim  projektom na području MZ Kiseljak. Ovaj put je u pitanju Izvorište mineralne vode .

Uspješno smo renovirali stara izvorišta mineralne vode na Kiseljkaku i doveli ih u jedno sasvim pristojno stanje da će korisnici moći i dalje sigurno,  bezbjedno i u lijepom ambijentu točiti dalje kiseljak .Ovaj projekat je finasirala Fondacija tuzlanske zajednice u dijelu obnavljanja nastršnica , mermernih površina, stepeništa  i uljepšavanja izvorišta, dok je grad Tuzla uradio kompletno nove cijevi  i šaktove za odvod otpadnih voda od izvorišta , tako da ne bi u budućem periodu imali problem sa poplavama oko izvorista. Grad Tuzla je takđer uradio i asfaltnu površinu oko izvorista kisele vode. U sljedećoj fazi planiramo postaviti betonske kugle , žandinjere , i okvirit jedan mali dječiji park tako da bi izvorište kisele vode dobilo sasvim jedan novi oblik i značaj za posjetioce , kao i  same mještane Kiseljaka.

Ovom prilikom molimo sve Kiseljačane da očuvamo naše izvorište koje je ujedno i centar i sinonim mjesne zajednice Kiseljak.  U narednom periodu ćemo izvorište kisele vode  staviti pod video nadzor.

LGZR Kiseljak se zahvaljuje Fondaciji tuzlanske zajednice i gradu Tuzla na finansijskoj pomoći i dobroj suradnji.

 

Izvorište nakon renoviranja

  

 

Leave a comment

Back to Top