Obilježavanje Dana dječije radosti na renoviranom izvorištu mineralne vode Kiseljak

Obilježavanje Dana dječije radosti  na renoviranom izvorištu mineralne vode Kiseljak

Obilježavanje Dana dječije radosti na renoviranom izvorištu mineralne vode Kiseljak

No Comments on Obilježavanje Dana dječije radosti na renoviranom izvorištu mineralne vode Kiseljak

 

 

 

Lokalna grupa za razvoj zajednice Kiseljak poziva sve zainteresovane građane da, u petak, 29.12.2017. u vremenu od 12-14h, svojim prisustvom uveličaju obilježavanje Dana dječije radosti koji će se simbolično održati na nedavno renoviranom izvorištu mineralne vode Kiseljak!

Dan dječije radosti će biti obilježen onako kako to naša djeca i zaslužuju!

Uz vesele pjesme učenika OŠ Kiseljak, razdragani igrokaz u duhu novogodišnjih praznika, zabavnim  irvasima i patuljcima, otjeraćemo zajedno zimske minuse i ugrijati brojna srca!

Očekujemo učešće više od 200 učenika OŠ Kiseljak, te veliki broj roditelja i građana Kiseljaka, koji će imati priliku da se zabave uz veselu muziku i tople napitke.  Na kraju programa očekuje se dolazak i Djeda Mraza, koji je zasigurno pripremio i prigodne paketiće za vrijedne đake OŠ Kiseljak!

Program manifestacije.

 

11:00 Okupljanje gostiju i učesnika

12:00 Dječije pjesme povodom Dana dječije radosti

13:00 Dolazak Djeda mraza

13:30 Druženje uz tople napitke

14:00 Završetak programa

 

Manifestacija se organizuje uz podršku Fondacije tuzlanske zajednice i njenih donatora, a organizator je Lokalna grupa za razvoj Kiseljaka u čijem radu učestvuju predstavnici  Savjeta MZ Kiseljak, OŠ Kiseljak, NK Kiseljak, UG Tunel, UG Farmer i KUD Izvor.

Podršku u pripremi programskog sadržaja su dali i UG Artsinteza, Evanđeoska crkva, UG Zemlja djece u BiH, Organizacija za djecu i mlade Osmijeh za osmijeh, UG Euro Rom i UŽR Bolja budućnost.

Ovom prilikom će biti ozvaničen i završetak radova na renoviranju izvorišta Kiseljak, koje je je realizirano u oktobru 2017. godine od strane Fondacije tuzlanske zajednice i Lokalne grupe za razvoj Kiseljak u saradnji sa Gradom Tuzla i zahvaljujući finansijskoj podršci međunarodnih donatora: „Freudenberg Stiftung“ i „Global Fund for Community Foundations“.

Simboličnim organiziranjem zabavnog događaja upravo na izvorištu mineralne vode Kiseljak, članovi Lokalne grupe za razvoj Kiseljaka i ostali građani Kiseljaka, žele pokazati svoju želju za očuvanjem ovog vrijednog prirodnog bogatstva Kiseljaka koje treba ponovno postati važnim segmentom turističke ponude Grada Tuzla i Tuzlanskog kantona.

Leave a comment

Back to Top