“KUD” Izvor

“KUD” Izvor

“KUD” Izvor

Comments Off on “KUD” Izvor

Osnivanjem Kulturno-umjetničkog društva „izvor“ želise očuvati tradicija i kultura naroda i narodnosti, te obogatiti kulturniživot u samoj zajednici, kao i jačati saradnju među KUD-ovima u BiH i inostranstvu.
Kulturno umjetničko društvo „Izvor“ ima bogatu istoriju, ali je njegov rad bio prekinut ratnim dešavanjima i teškim poslijeratnim godinama. KUD je ponovo pokrenut 12.7.2013. godine i za kratak period svog postojanja ostvario je značajne rezultate. Članovi ovog društva su 50 djecei mladih, uzrasta od 5 do 20 godina i bili su učesnici mnogih manifestacija kao što su program „Ljeto u Tuzli“, Smotra u Crnoj Gori, grad Berane, zatim manifestacija gdje smo su ugostili društva iz Brčkog, Tuzle i Gornje Tuzle.
2015. godine,zbog teške finansijske situacije,KUD„Izvor“ iz Kiseljaka ponovo zapada u finansijsku krizu i stopira obavljanje redovnih aktivnosti , čekajući bolja vremena. Aktiviranjem u okviru Lokalne grupe za razvoj Kiseljaka nastoji se unaprijediti život mještana Kiseljaka i zajedničkim snagama revitalizirati KUD kao izvanredno mjesto okupljanja svih generacija.

Back to Top