UG “NK Kiseljak”

UG “NK Kiseljak”

UG “NK Kiseljak”

Comments Off on UG “NK Kiseljak”

Udruženje Građana „NK Kiseljak“ iz Kiseljaka postoji većšestu deceniju, tačnije od 1957. godine. Od samog početka pa do danas okupljao je zaljubljenike u nogomet. NK Kiseljak je oformljen s ciljem da okupi što više mladih sa područja mjesne zajednice Kiseljak, da praktikuju zdrav nacčn života kroz treninge i takmičenja. Misija NK Kiseljak jeste da razvija , promoviše i unaprjeđuje nogomet na području mjesne zajednice Kiseljak i grada Tuzle.

Tokom svog postojanja,Klub je prirastao srcu svom lokalnom stanovništvu, ali i mnogim okolnim mjestima koji sa velikim poštovanjem govore o ovom Klubu. Kroz ovaj klub prošlo je mnogo igrača, a značajan broj njih krijeru je nastavio u višim ligama nogometnih takmičenja. Najveći domet kuba bio je plasman medju 60 ekipa u Kupu bivse Jugoslavije. Danas se u Klubu nalazi 25 igrača starasne dobi između 18 i 30 godina. U Nogometnom klubu je aktivno oko 60 mladih članova raspoređenih u dvije kategorije, te Klub okuplja i značajan broj rekreativaca. Takođe, tu su i članovi uprave koji svojim volonterskim radom doprinose da Klub ostvari što bolji rezultat. Trenutno se Klub takmiči u trećoj kantonalnoj ligi, grupa zapad, s namjerom da kontinuirano napreduje u viši rang.

Nogometni klub Kiseljak samim svojim postojanjem  doprinosi razvoju zajednice i stvara prilike za mlade da otkriju svoje talente, dobiju mogućnost napredovanja i kvalitetnog korištenja slobodnog vremena.

Back to Top