UP “Farmer”

UP “Farmer”

UP “Farmer”

Comments Off on UP “Farmer”

Udruženje poljoprivrednika „Farmer“

U decembru 2006.Godine, veći broj poljoprivrednih proizvođača sa područja mjesne zajednice Kiseljak, kao i iz par okolnih mjesnih zajednica, odlučilo se organizovati i međusobno povezati. Tako je nastalo Udruženje poljoprivrednika Farmer. Broj naših članova godinama se mijenjao, u zavisnosti od obima proizvodnje. Danas, Udruženje broji 15 aktivnih članova, kao i 30 povremenih članova, koji se priključuju grupi aktivnih, u zavisnosti od obima njihove godišnje proizvodnje. Spektar aktivnosti je veoma širok, a osnovne su :

  • Povezivanje poljoprivrednih proizvođača sa područja TK
  • Podizanje proizvodnih zanja i vještina na veći nivo
  • Saradnja sa predstavnicima lokalne zajednice, kantonalnim Ministarstvom poljoprivrede, Federalnim ministarstvom poljoprivrede, veterinarskim službama, kao i ostalim akterima u poljoprivrednoj proizvodnji na našem području.

Naša misija je povećanje poljoprivredne proizvodnje i jačanje svakog individulnog proizvođača, a glavni akteri naše vizije su poljoprivredni proizvođači iz MZ Kiseljak koji su svojm proizvodinim programamima ravni i konkurentni  proizvođačima razvijenih europskih zemalja.

Jasno je da ovakvog razvoja poljoprivrede nema bez razvoja  cjelokupne lokalne zajednice. Stoga, naše Udruženje svojim radom i zalaganjem  nastoji da pomaže razvoju lokalne zajednice.

 

Back to Top