Savjet MZ Kiseljak

Savjet MZ Kiseljak

Savjet MZ Kiseljak

Comments Off on Savjet MZ Kiseljak

Na ideju Savjeta mjesne zajednice koje čine predstavnici politčikih partija SBB-a (2 člana ), SDA (2 člana), HDZ (1 član), BOSS (1 član), SDP (1 član), 2015. godine osnovana je Lokalna grupa za razvoj Kiseljaka koju čine (NK KISELJAK, Kud Izvor, OSKU Tunel, Farmer , OŠ Kiseljak i pojedinci ).

Organizovali smo se u grupu koja bi uz pomoć Fondacije Tuzlanske zajednice  pokrenula lokalno stanovništvo iz dugogodisnje letargije i realizovanjem manjih projekata pokazalo se da udružena zajednica može ići naprijed, bez obriza koliko je stanje u društvu teško. Naša vizija je stalno unaprjeđenje sredine u kojoj živimo, okupljanje svih kategorija stanovnstva, posebno mladih  bez obzira na nacionalno, političku ili bilo koju drugu vrstu pripadnosti, te zgradnja zajedništva kroz volonterski rad s ciljem boljeg življenja u MZ Kiseljak.

Savjet MZ Kiseljak je lider i uglavnom pokretač inicijativa i akcija u lokalnoj zajednici, kako bi okupili što više mještana koji su spremni volonterski izdvojiti vrijeme i podijeliti znanja i vještine kako bi vodili ka zajedničkom cilju, odnosno unaprjeđenju zajednice Kiseljak.

Back to Top